ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

05/30/2022

Σε μια ευχάριστη εξέλιξη απο το μέτωπο της διεκδίκησης της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών των Πρότυπων Σχολείων, κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων την Παρασκευή 27/5 τροπολογία  σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που με την ψήφισή της θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή των προβλεπομένων απο το Νόμο σχετικά με τις δωρεάν μετακινήσεις και για τους μαθητές των Πρότυπων Σχολείων. 

Ο συντονισμός και η γόνιμη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων Γονέων 16 Προτύπων σχολείων της Περιφέρειας Αττικής αποφέρει καρπούς και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου έχοντας συμμετάσχει ενεργά δια των εκπροσώπων του στην συλλογική αυτή προσπάθεια αισθάνεται δικαίωση για τη διαφαινόμενη θετική τελική έκβαση αυτού του σημαντικού για πολλούς γονείς ζητήματος.

Θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μας ως προς την πρακτική αξία της εφαρμογής του μέτρου της δωρεάν μετακίνησης για τους μαθητές του σχολείου μας όποτε τελικώς αυτό πρακτικά εφαρμοσθεί.