ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

09/11/2022

Το ΔΣ του Συλλόγου γονέων εύχεται ολόψυχα καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας!

Με την προσδοκία λοιπόν ότι θα ξεκινήσει ένας ακόμη κύκλος θαυμάσιου ταξιδιού όχι μόνο στον κόσμο της Γνώσης και της Εκπαίδευσης, αλλά και του Πολιτισμού και της Παιδείας, ξεκινάμε τη Δευτέρα στις 9:30.

Καλοσωρίζουμε θερμά τους μαθητές της Α' Γυμνασίου και τις οικογένειές τους στους κόλπους του Συλλόγου μας και επιφυλασσόμαστε να αποκαταστήσουμε επικοινωνία μόλις μας κοινοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία απο το Σχολείο.

Για τη διευκόλυνση όλων παραθέτουμε εδώ τις οδηγίες που δόθηκαν απο τη Διεύθυνση του σχολείου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε πρόσφατη ηλεκτρονική επικοινωνία:

"...Ο αγιασμός θα γίνει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 09:30. Τα παιδιά μετά τον αγιασμό θα πάρουν τα βιβλία τους και πρόγραμμα και θα φύγουν. Από την Τρίτη αρχίζουμε κανονικά στις 08:15. Για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον αγιασμό δεν έχουμε ακόμα κάποια συγκεκριμένη οδηγία (αν θα μπορούν να παρευρίσκονται οι γονείς ή αν θα γίνει παρουσία όλου του σχολείου ή κατά τμήμα κλπ). Όμως, μια και ο νέος νόμος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περιορίζεται σε συγκεκριμένα μέτρα καταργώντας ουσιαστικά τα περισσότερα μέτρα που ίσχυαν την περσινή χρονιά, θεωρούμε ότι ο αγιασμός θα είναι ανοικτός. Αν υπάρξει διαφορετική οδηγία θα σας ενημερώσουμε.

Ο νόμος προβλέπει ότι η χρήση της μάσκας είναι πια προαιρετική για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επειδή όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι χώροι του σχολείου είναι περιορισμένοι και θα παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, ο σύλλογος διδασκόντων προτείνει να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε μάσκα στο σχολείο μας - ιδιαίτερα την ημέρα του αγιασμού που αναμένουμε να έχουμε μεγάλη προσέλευση γονέων και κηδεμόνων, αν αυτό επιτραπεί.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν αν παιδί ή εκπαιδευτικός νοσήσει από covid θα πρέπει να τεθεί σε περιορισμό για πέντε (5) ημέρες. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν απαιτείται διαγνωστικός έλεγχος (rapid test ή μοριακό test). Απλά θα πρέπει τα συμπτώματα να έχουν υποχωρήσει και να είναι απύρετος για 24 ώρες χωρίς την χρήση αντιπυρετικού.

Επειδή το σχολείο δεν διαθέτει γραμματέα και η γραμματειακή υποστήριξη γίνεται από τους εκπαιδευτικούς είναι σημαντικό να μην δημιουργούμε επιπλέον φόρτο εργασίας. Έτσι, μια και καθημερινά υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί να επικοινωνούν με τους κηδεμόνες όταν λείπει κάποιο παιδί από το σχολείο, παρακαλούμε - για την αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης εργατοωρών - να επικοινωνείτε με το σχολείο τηλεφωνικά το πρωί για να ενημερώσετε ότι το παιδί θα λείψει.

Όπως επίσης γνωρίζετε το σχολείο έχει επιλέξει οι μαθητές να μην χρησιμοποιούν τετράδια, αλλά να έρχονται στο σχολείο με ένα ντοσιέ στο οποίο θα υπάρχουν οι εργασίες που έχουν να παραδώσουν και τα λευκά φύλλα που θα χρησιμοποιήσουν για να κρατήσουν σημειώσεις. Τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά μπορούσαν να προμηθευτούν ντοσιέ και μπλοκ από το σχολείο. Φέτος η έρευνα αγοράς που κάναμε μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το κόστος προμήθειας των ντοσιέ και των μπλοκ θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος απόκτησής τους από τα καταστήματα. Αποφασίσαμε λοιπόν να μην παραγγείλουμε ντοσιέ και μπλοκ με το λογότυπο του σχολείου, αλλά να σας ζητήσουμε να τα προμηθευτείτε από άλλες πηγές.

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους από εσάς είναι το θέμα της μετακίνησης των παιδιών από και προς το σχολείο. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και περιμένουμε να επικοινωνήσουν μαζί μας οι ανάδοχοι για να καθοριστούν τα δρομολόγια. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στο σχολείο μας, οπότε θα μάθουμε όλοι μαζί τον καλύτερο τρόπο χειρισμού της κατάστασης. Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και το προεδρείο του για τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει και για το θέμα αυτό. Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσω ότι για τα παιδιά της Α΄ τάξης, μια και για αυτά δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εγγραφές τον Ιούνιο που έγινε η προετοιμασία του συστήματος, κάναμε τώρα αίτηση για να ενταχθούν και αυτά στην διαδικασία.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι υποχρεωτικό για τα παιδιά της Β΄ και της Γ΄ τάξης, και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, σας επισυνάπτω το έντυπο ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή). Όσοι από εσάς το θεωρούν χρήσιμο ας ορίσουν ένα ραντεβού με τον γιατρό για να δει το παιδί και να συμπληρώσει το έντυπο..."

Καλή μας αρχή λοιπόν....